Naturlek Naturlek - förstasidan Kontakta Naturlek Gris

Tidigare Rapport från fältet

Återanvändning av gamla träd...
LekkubbNaturleks affärsidé är att ta tillvara och bearbeta material för lekplatser, offentliga och privata rum utomhus.

Vi väljer helst att arbeta med svensk ek men även en del andra ädla lövträd. Våra lekredskap, färdiga att montera, är lätta att sköta och underhålla. Tillverkning sker enligt svensk standard. Lekbark är ett fall- och hoppvänligt underlag och en av våra naturliga produkter som levereras till många lekplatser idag.

På bilden ses en ek med grova dimensioner som vi just sågat ner och som ska återanvändas som klätterträd, "lek-kubb" eller något annat spännande.
Säkerhet och fantasi sätter gränserna...

Att tillsammans med kunderna/brukarna/barnen lösa problem och leverera lekredskap o miljöer är vår viktigaste och roligaste uppgift idag - och i framtiden.

Bänk på LiljeholmsbergetBästa utsikten i stan?
En flerhundraårig ek från Naturlek fungerar som solitär lekskulptur med uthuggna sittplatser och finns på en av Stockholms vackraste utsiktspunkter: Liljeholmsberget vid brofästet till den nya bron mot Södermalm. Stadspanoramat över vattnet är sagolikt.

Fredriks HovVälsorterad lekplats
Fredriks Hovs Slott, granne med Oscarskyrkan på Östermalm, har anor från 1660-talet. Från att ha fungerat som kungligt slott, fängelse, kasern och utbildningsanstalt för militärer, inrymmer kvarvarande delar av slottet sedan 1993 en friskola. På skolgården finns lekplats, som är ritad och planerad av Naturlek tillsammans med skolledning, personal och barn. Där står nu ett urval av spännande lekfigurer: får, häst och en klätterbil. Borg och stall har nyligen kompletterat. Lekbark gör underlaget mjukt och fallvänligt.

LurparkenTut i Lurparken
Lurparken ligger bakom nya Konstfackskolan vid Telefonplan, där LM Eriksson en gång startade sitt telefonimperium. Lekplatsen i parken har tillkommit i samarbete mellan två f.d. konstfackselever, Lola Arkitektkontor och Exploateringskontoret i Stockholm stad. En stor lur av stål möter barnen vid parkentren. Den ropar eller viskar man i. Den är kopplad med en flera meter lång stålsladd och en mindre tratt. Barnen älskar att bergsklättra, klänga i nät och rulla bollar i banor. Allt är tillverkat i blänkande stål. En tunnel att krypa genom, djur att gunga på, plus utsiktstorn att ta sig upp på. Puh! Från Naturlek kommer ett par gedigna träbänkar i ek för rast och vila. Det gör Lurparken komplett och besöket till ett härligt äventyr.

Naturlek på Elmia park och golf15.225 besökare
Park och Golf var huvudmässa på Elmia, Jönköping 20-22 september 2011. De tre övriga var Fastighet, Fjärrvärme, Waste & Recycling. Naturlek hade en monter i "den gröna" A-hallen och ställde bla ut en vacker ekbänk, ny lekmodell, klätterplank, cykelställ, grisar och troll. Golvet täcktes förstås av Lekbark. Rörliga bilder, en fond av målade ekar, broschyrer och tavlor gjorde montern till en myllrande mötesplats för besökare, kunder och kollegor. Väl mött igen säger vi på Naturlek!


Se även Naturleks nyheter.