Naturlek Naturlek - förstasidan Kontakta Naturlek Gris

Äldre nyheter från Naturlek®

Visa nyare nyheter...

Hvilan Utbildning

Nordiska Trädgårdar

Naturlek® är representerat på mässan Nordiska Trädgårdar den 21-24 april 2016. Mässan äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö. Naturlek® är huvudsponsor åt Hvilan Utbildning.

Vi finns i monter C19:46.

Välkomna!

.

Nordiska Trädgårdar

RAKA, RUNDA BÄNKAR AV TRÄ, STEN OCH STÅL

Kupolbank Ekbänk

NATURLEK® tillverkar lekredskap och parkutrustning men erbjuder också bänkar och produkter för olika ändamål och miljöer.

AFA-Försäkringar beställde sittplatser till konferenser/möten för en innergårdsmiljö utomhus.

Så här blev resultatet med handgjorda bänkar i trä och sten, ritade och anpassade för att vara bekväma, vackra och tåliga.

De raka bänkarna har tillverkats med längsgående ekstavar och står på 3 eller 5 skifferblock. Det finns flera olika sorters sten att välja bland. Bänkarna ska så småningom kompletteras med belysning/ljuslåda el dylikt. Normal sitthöjd kan även anpassas till barnhöjd.

Bänken runt kupolen har tvärsgående ekpanel på sitsen och under är konsoler av T-stål förstärkta med stålben.

NATURLEK® arbetar med svenskt och ekologiskt råmaterial

Stockholms Lekparker - guide för små och stora barn

"Jag har valt att skriva om 77 lekparker som jag tycker är utformade på ett annorlunda och roligt sätt eller har en fin omgivande miljö. Vad som särkilt intresserat mig är lekskulpturer utformade av konstnärer"

Så säger Annika Nyström, författare till den i juni 2011 utgivna boken "Stockholms Lekparker - Guidebok ur ett lekperspektiv".

Gränsen mellan vad som är konst och konsthantverk kan svår att fastställa men spännande är att upptäcka hur särpräglad varje lekpark egentligen är i Stockholm. Naturlek® är i boken representerat med bilen av ekstockar i Vasaparken samt den månghundråriga eken som huggits ut till bänk på Liljeholmsberget.

Författaren menar att även om Naturlek® är ett litet företag uppvisar vi stor materialkunskap, yrkeskunnande och respekt för barns fantasi.

Läs mer om intressanta lekparker för små och stora i boken Stockholms Lekparker, www.karnevalforlag.se

Diplom i bänktäving - Hedersomnämnande Bodagar 2009 i Hörby - Lekfull bänk i massiv svensk ek

Hedersomnämnande i bänktävling

Under Bodagar 2009 belönades Naturlek® med ett hedersomnämnande i bänktävlingen för en ekbänk med träfigurer.

Juryns motivering var:
Naturlek® har tillfört bänktävlingen en ny dimension med sin lekfulla bänk i massiv svensk ek. Bänken inbjuder till skratt och lek samtidigt som komforten och tillgängligheten är hög.

Visa nyare nyheter...