Ek i Huddinge får nytt liv

Det är inte alltid plats till stora ekar på tomten då stora träd kan utgöra en direkt skaderisk för huset om de skulle falla omkull under en storm eller på grund av rötter som kan underminerar grundstrukturen.

Eken blev för stor och vurderade som en fallrisk och stod så nära huset att ekollon spelade som en hel orkester när de föll ned på taket.

Även grannarna blev glad när de fick mer ljus in på sin tomt och Naturlek kunde låta eken få ett nytt liv som balansstockar, win-win 😊

Har du en ek på din tomt som kan få ett nytt liv hos oss vill vi gärna att du hör av dig. Våra trädfällare är duktiga och kan fälla träd på knepiga platser som tex villatomter där det är trångt om utrymme.

Kontakta oss på:
070-535 13 50
jorgen.ronnberg@naturlek.se

 

Grunder till att fälla ett tröd på tomten:

Trädfällning är en åtgärd som kan vara nödvändig av olika anledningar. Vissa situationer kräver det av rent säkerhetsskäl, medan andra beslut grundas på estetiska eller praktiska överväganden. Kanske önskar du mer ljusinsläpp i trädgården eller på tomten, eller så har trädet blivit angripet av sjukdomar eller skadedjur och utgör en potentiell fara för omgivningen. Oavsett skälet är det viktigt att noggrant överväga behoven och konsekvenserna av att fälla ett träd innan beslutet tas.

 

Sittstock och Balansstock i olika storlekar

Sitt och balansstockar av svensk ek är naturlig att avkoppling och balansering. Deras variation i längd och diameter gör dem mångsidiga och passande för olika utomhusmiljöer. Dessa trädetaljer utgör vackra och hållbara inslag i landskapet, och deras robusta natur gör dem tåliga mot väder och vind.

Sitt och balansstockar av svensk ek är naturlig att sitta eller balansera på. Finns att få i olika längder och diameter. Ett fint och naturligt inslag i utemiljön, robust, tålig och hållbar.

Läs mera om Sittstock
Läs mera om Balansstock

Föregående
Föregående

Fallskydd på lekplatser

Nästa
Nästa

Roslagsbänken, en generös bänk i svensk ek